پول هوشمند در بورس چیست؟ — به زبان ساده (+ فیلم آموزش رایگان)
پول هوشمند چیست؟
«پول هوشمند» (Smart Money) به سرمایهگذاری یا معاملات انجام شده توسط سرمایهگذاران «متخصصی» گفته میشود که درک کاملی از بازارهای مالی دارند و میتوانند روندها را قبل از دیگران شناسایی یا پیشبینی کنند. سرمایهگذارانی که روند سرمایهگذاری را کشف و یا پیشبینی نمیکنند، یعنی کسانی که سعی میکنند پس از اینکه پول هوشمند بیشتر سود خود را کسب کرده است سوار روند شوند یا از آن خروج کنند، «پول ناآگاهانه» یا «پول گنگ» نامیده میشوند.
البته بسیاری از افراد معتقدند که همه اینها یک افسانه است. آنها میگویند مدیران ثروتمند، یعنی افرادی که سبد سهام اوراق بهادار مشتری را مدیریت میکنند، از روند متوسط بازار سهام در هر دوره زمانی معین بهتر عمل نمیکنند (و حتی ممکن است در مواردی بدتر نیز باشند).
سرمایهگذاران سطح بالا آنهایی هستند که میتوانند لحظه مناسب را برای خرید یا فروش دارایی انتخاب کنند، زیرا آنها روندها و فرصتها را قبل از دیگران تشخیص میدهند. پول هوشمند همچنین میتواند به معنای نیروی جمعی پولهای بزرگ باشد که سبب میشود بازارها را به حرکت درآورد. وقتی اینگونه موردی رخ دهد، نیروی اصلی پول هوشمند، بانک مرکزی و نهادهای مالی هستند.
در دنیای سرمایهگذاری، پول هوشمند یک اصطلاح است که شامل پولهایی است که افراد در یک تجارت سرمایهگذاری میکنند و میدانند که چگونه آن را به شرکت وارد کنند.این سرمایهگذاری را به این دلیل «هوشمند» مینامند که کسبوکارها درست مثل پول، زمزمه سرمایهگذاران را نیز دریافت میکند. در اصطلاح سرمایهگذاری، هنگامی که فقط پول سرمایهگذاری میشود بدون اینکه سرمایهگذاران زمان یا شناخت را در نظر بگیرند، آن را «پول گنگ» مینامند.
شاخص پول هوشمند
«شاخص یا اندیکاتور پول هوشمند» (Smart Money Index) یا SMI که به عنوان شاخص گردش پول هوشمند نیز شناخته میشود، نشانهای از احساسات سرمایهگذاران است. SMI توسط مدیر پولی، «دان هیز» (Don Hays) اختراع شد و براساس الگوهای قیمتی است که در طول معاملات یک روز انجام میشود. ایده اصلی شاخص پول هوشمند براساس رفتار روزانه معاملهگران است. تجربه نشان داده است که اغلب معاملهگران در آغاز روز معاملاتی بیش از حد واکنش هیجانی نشان میدهند، زیرا رفتار آنها توسط اخبار و اطلاعات اقتصادی سریعاً تغییر میکند. اما سرمایهگذاران باتجربه و هوشمند، پس از نگاه دقیق به عملکرد بازار، معاملات خود را تا پایان روز معاملاتی ادامه میدهند.